Каталог:
Новости

гліцерин

Glycerin Гліцерин (гліцерин рослинний) - найпростіший трівалентний спирт, будівельний блок всіх рослинних масел, який має гарну здатність витягати вологу з повітря, і тим самим насичувати нею шкіру. Виходить методом гідролізу (видалення води). Його можна зустріти в складі багатьох лікарських засобів, мазей, кремів і мила.

Гліцерин має властивості антисептика, застосовується при лікуванні шкірних хвороб і опіків, ефективний при кашлі, має проносний ефект, є найпростішим зволожуючим засобом.

Застосовується в складі косметичних виробів, як натуральний зволожуючий комплекс для регуляції вмісту води в роговому шарі. Він покращує проникаючі здібності косметичних засобів і перешкоджає втрати ними вологи через випаровування.

У косметичних цілях гліцерин важливий при виготовленні пом'якшуючих, зволожуючих і очищувальних масок, лосьйонів, кремів. Гліцеринові маски корисні не тільки при догляді за шкірою обличчя і рук, але і при догляді за волоссям. Гліцерин в складі масок надає чарівну дію на волосся: вони добре очищаються, зволожуються, пом'якшуються, стають більш пружними і блискучим.

Після використання косметичного засобу з додаванням гліцерину шкіра отримує зволоження, пом'якшується, стає гладкою та еластичною.

У чистому вигляді в косметології не використовується, тому що висушує шкіру.

27.01.2014